A mai nappal kezdetét vette az immáron world wide új street league at x-games verseny, amely 7 állomsából fog állni idén. Manny Santiago nyerte a Select Series-t, amelyről bővebben írok lent. A videón csak a bemelegítés látható, Manny győztes menetét és trükkjeit az xgames.com -on lehet megnézni.

Az egyik újítás, hogy minden állomásnál 15 új arc kűzdhet meg egy helyért az adott állomás profi versenyébe. Ez az ún. Select Series. Minden állomás 5 helyi arcot szolgáltat, és 10 állandó tagja van a szelektáló szériának.

A tíz tag elég impozáns és egyben érdekes lista: Evan Smith, Keelan Dadd, Cory Kennedy, Greg Lutzka, Manny Santiago, Jack Curtin, Felipe Gustavo, Ryan Decenzo, Youness Amrani és Brandon Westgate. Közülük nagyon csodálkoztam Keelan Dadd-en, Amrani-n és Westgate-en is. Sajnos Keelan, Brandon és Jack Curtin a mostani állomásra nem tudtak eljönni, így a tízből csak heten indultak a mai első Select Series-en.

A tíz állandó tag mellett az öt brazil versenyző a következők voltak: Danilo Rosario, Rodolfo Ramos, Kelvin Hoefler, Lucas Xapparal és Danny Cerezini.

Ez a kvalifikációs verseny inkább egyfajta bemelegítésnek volt tekinthető az egyszerű néző szempontjából, hát inkább csak egy kis ízelítő volt abból, hogy mit fogunk látni, milyen a pálya, mik a lehetőségek stb. Az az igazság, hogy bármennyire is a deszkázás nem a versenyzésről szól, és lehet valaki kiváló deszkás, miközben borzalmasan szerepel versenyeken, azt kell, hogy mondjam, a Street League formátum, és pálya mindenképp nehezen megszokható, és baromi nehéz formátum. Ennek oka pedig az, hogy itt nincs hibalehetőség. A titka a versenynek az, hogy teljesen tisztába kell lenni a képességeiddel. A "Flow section" névre keresztelt 45 másodperces egyéni menetből álló résznél még csak-csak elboldogulnak az újoncok, mert ez viszonylag szokványos formátum, de utána már korántsem tűnik egyszerűnek a nyerő stratégia alkalmazása.

A második rész a "Control Section" és itt kezdődnek a problémák. 4 próba van arra hogy beadják a legdurvább trükkjüket. Csak egy beadtott trükk kell a négyből. De persze ha elsőre sikerül, akkor lehet még javítani más trükkökkel. Könnyűnek tűnik, de nem az. Szerintem a legjobb taktika ide az, ha valaki rögtön bead egy viszonylag könnyebb trükköt, hogy nőjön az önbizalma, és utána próbáljon valami durvábbat. Na hát ezt hiába mondanád mondjuk Greg Lutzkának, aki ott bukta el ezt az egész versenyt, hogy pont fordítva csinálta. 3szor elszúrta a nehezebb trükkjeit, majd amikor már a számára egyszerű 270 front boardot próbálta akkor már az se sikerült. Itt pecsételte meg a sorsát, hiába csinált egy Fs 270 nosebluntot a big section korlátján.

Nem nagyon voltak képesek a versenyzők adaptálni ezekhez a körülményekhez, meglepetésre pont Decenzo és Lutzka - a két nagy esélyes - képtelenek voltak beadni egy trükköt ebben a szekcióban, így jelentős hátránnyal érkeztek a mindent eldöntő harmadik részhez - a nagy sectionhöz, vagy "Impact Section"-höz. Nem értem, hogy méirt kellett ilyen idióta, erőltetett új neveket adni de mindegy, ők tudják. Amerika....

Manny Santiago hamar feltette az i-re a pontot, demonstrálta, hogy ő nem szarozni jött ide, hanem nyerni, és minden trükkje flipes csúszás volt. Ami azért még a profi street league szinten is nagyon jónak számít. Megérdemeltem nyert, Lutzka hiába próbált meg mindent, nem érhette utol. Manny trükkjei a következők voltak: flip bs fifty a korláton, flip fs fifty a korláton, fs bigspin back board és egy flip back board. Ezekkel a trükkökkel komoly esélye lehet bejutni a döntőbe, esetleg egy harmadik, negyedik helyet meg is tudna csípni.

A Street League verseny formátuma nagyon kompetitív, és lehet vitatkozni, hogy ez vajon mennyire növeli vagy csökkenti a kreativitását a versenyzőknek, mindenesetre mindennél fontosabb lett a magabiztosság, az, hogy minél kevesebbet hibázzanak a versenyzők. Szerencsére holnap már az igazi fellépők jönnek, nem az előzenekar, és eldől, hogy ki lesz az a 12 induló, aki bejut az elődöntőbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://stil.blog.hu/api/trackback/id/tr165234177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása